En ny generation produkter och flaggskepp, delningsekonomi, uppdaterade köpcentrum och stadskärnor. Här är 10 trender som formar den nya tidens retail.
I oktober lanserar KappAhl en kollektion som mixar nytt och gammalt. Kedjan kombinerar återvunnet och överblivet material för att skapa en hållbar kollektion.
I maj öppnade Blankdays sin första pop up-butik i New York. Sedan dess har man fått svaret man hoppades på; strategin för online-to-offline fungerar.
Hållbarhet är en angelägen fråga för konsumenterna oavsett ålder. Men en ny studie visar på brister i varumärkens förmåga att kommunicera sina ansträngningar – och på fem åtgärder man borde börja med.
Det onlinebaserade skovarumärket Allbirds menar att fysiska butiker är avgörande för framgången. Nu går man in i Europa med samma fygitala strategi.
I ett test avlägsnar Sainsbury’s alla engångspåsar av plast i fruktavdelningen. Kunderna kan ta med sig egna kassar eller köpa ett miljövänligt alternativ.
I dag togs det första spadtaget i bygget av Lidls helt klimatneutrala butik. Detta är ett pilotprojekt för Sweden Green Building Councils (SGBC) nya certifiering NollCO2.
Torka och vattenbrist påverkar hela landet. För att synliggöra problemen och samtidigt inspirera människor att minska sin vattenförbrukning presenterar Ica en vattensmart receptserie.
Axfoundation rekryterar Maria Smith från Ica som ny Generalsekreterare. Samtidigt lämnar Carolina Sachs efter 12 år verksamheten för att ta sig an nya utmaningar.
Coop har gett Retired Hen uppdraget att skapa nya livsmedel av matsvinn. Bakom Retired Hen finns bla a kocken Paul Svensson.