Nu slås portarna upp till en vegansk fast food-kedja. Taku-Taku är namnet på restaurangen som blir en del av Paradiset Matmarknad.
Taku-Taku erbjuder slow cooked fast food med enbart veganska råvaror. Bakom koncept, recept och upplägg står kocken Sebastian Schauermann som i somras lanserade konceptet på festivaler runt om i Sverige.
Södermalm nästa
Taku-Taku öppnar först hos Paradiset i Sickla och senare i år på Södermalm i Stockholm. Ytterligare etableringar beräknas i framtiden, samtidigt som Paradiset expanderar med nya butiker över hela landet.
– Sebastian Schauermann har alltid haft en fantastisk känsla för råvaror, vilket han nu tagit med sig in i sitt veganska kök. Taku-Taku har bjudit på en av mina hittills bästa veganska matupplevelser och restaurangen har redan en självklar plats i Paradisets matmarknad”, säger Johannes Cullberg, VD Paradiset.
Föddes på festivaler
Taku-Taku är slow cooked vegan street food. Här bjuds innovativa veganska rätter med inspiration av smaker, nationalrätter och kryddor från hela världen. Allt tillagas från grunden på 100 procent naturliga råvaror.
Konceptet såg dagens ljus första gången i somras på festivalerna Popaganda, WoW och Music & Arts.
Låter som Taco
– Då fokuserade vi framför allt på vällagade indiska curry-tacos som också gav konceptet sitt namn. Namnet kommer från indiska staden Taku, vilket låter som taco, berättar Sebastian Schauermann.
Man kommer även att sälja egentillverkade veganska såser, inläggningar och kryddblandningar för den som vill skapa sitt eget Taku-Taku hemma.