Det nya restaurangkonceptet Noodle Company, som ska fokusera på vietnamesisk mat, öppnar i Entré i Malmö. Restaurangen är 370 kvadratmeter stor och blir den första i Sverige.
Upphovsmännen saknade en restaurang och bar där man också kunde ägna sig åt e-sport. Nu står konceptet Kappa Bar inför en snabb expansion med 40 etableringar som mål – på kort sikt.
Wayne's Coffee grundades 1994 i Stockholm och sedan dess har samma grundare både ägt och drivit företaget. Men nu står det klart att kedjan får en ny ägare.
I april flyttar Bastard Burgers in på Stortorget i centrala Östersund. Konceptet erbjuder streetfood med inspiration från New York – med lokala råvaror från Norrland. Detta blir kedjans hittills största restaurang.
I början av nästa år ska lunch- och middagssugna lockas till nya matställen i en charmig stationsmiljö. Det utlovas när Stockholms Centralstation satsar stort på food & beverage.
Starbucks Reserve är skapat för att erbjuda en ny nivå av kaffeupplevelser. Nu utvecklar kedjan det vidare genom att lyfta in genuin italiensk matlagningskonst. Även fristående butiker planeras.
K-märkt patisserie och bageri öppnar till hösten i Akademibokhandelns flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Butikens cafédel ska bli en mötesplats för såväl matintresserade gäster som bokintresserade kunder.