Matsvinnstorget delar ut produkter som annars riskerar att kastas. Ambitionen är att skapa en win-win-situation för alla parter. I dag, den 11 januari, öppnar man i Söderhallarna.
Sopköket har som huvudmål att minska matsvinnet. Nu har Atrium Ljungberg gett Sopköket möjligheten att öppna sin allra första restaurang i Söderhallarna.
Var femte matkasse som bärs hem hamnar i soporna. Nu inleder Nestlé och Matsmart ett samarbete för att minska matsvinnet.
Nästan fyra gånger så många besökare på Way Out West som allmänheten väljer bort kött. Om hela Sverige vore som besökarna på festivalen skulle vi äta betydligt mindre kött och mer ekologisk mat.
Två nya samarbeten ska bidra till att minska svinnet i butikerna. Via en prenumerationsmodell och en app-lösning ska maten gå till bättre behövande – innan det är för sent.
För ett år sedan sjösatte matkedjan Willys en satsning på att minska matsvinnet i butikerna. "Resultatet är över förväntan", säger VD Thomas Evertsson
På kort tid har Food Village i Hammarby Sjöstad blivit en favorit bland matälskare. I ett helhetskoncept erbjuder man restaurang, café och saluhall med lokalt producerade råvaror och maträtter. Ytterligare en filial öppnar inne i city under året.
Upp till 20 miljoner bärkassar med kyl- och frysfunktion ska motverka matsvinn i Kenya.