Fyra butiker som testar second hand och kedjor på jakt efter nya större butikslokaler. Det är några av inslagen i veckans nyheter om etableringar.
Fazer har inlett ett nytt partnerskap och under hösten gör man en storsatsning på Arlanda flygplats med konceptet Gateau.
Nu har Fazer öppnat sitt första butiksbageri i Sverige. För butiken är det en viktig bit i utvecklingen av erbjudandet – och upplevelsen.
Fazer stärker sin närvaro i nya områden när man nu etablerar sitt 16:e café.
Alexandra William-Olsson har utsetts till kommunikationsdirektör för Fazer Food Services.
Fazer lanserar vad man säger är världens första insektsbröd för matbutiker. "Mänskligheten behöver nya och hållbara näringskällor".
Här får besökaren titta, smaka och känna på bland annat riktiga kakaoträd, lära sig näringslära tillsammans med en robot och gå en virtuell rundtur i fabriken. Fazer bygger sitt varumärke med upplevelser.
Tastory är Fazer Food Services nya restaurangkoncept som lanserades och invigdes på Lindhagensgatan i Stockholm den 21 april. Nu öppnar den andra restaurangen i Time Building i Kista utanför Stockholm.
Gateau utökar sin verksamhet och i april öppnar en ny brödbutik på Väla Centrum i Helsingborg.
Ett 48-timmars hackathon arrangeras av Tieto och Fazer Food Services tillsammans med Aalto-universitetet den 4-5 februari. Målet är att komma fram till framtida lösningar för bättre lunchupplevelser med digitala tjänster av olika slag.